Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

APABILA IKHLAS DALAM BEKERJA

Gambar di bawah di ambil semasa student mama mengakhiri sesi latihan klinikal di Hospital Labuan.Sebenarnya menjadi profession seperti mama ni bukan sesuatu yang mudah.Setiap students yang datang drngan bermacam karenah dan ragam.Student kali ini adalah dari intake 201001,209005..Walaupun dah sem 7 tapi jangan terkejut terlalu banyak yang dorang perlu dipertingkatkan terutamanya prosedur yang sudah menjd rutin seharian..Memang mama kali ini sangat letih,cuba untuk membantu semampu yang boleh .
Tidak kurang lagi dgn dua orang male nurse tapi syukurla dari segi disiplin..ya memangmama menitik beratkan.Even semasa prosedur mama akan tegur direct kalo dorg buat salah..Tapi akan teruja kalau dorang kata ambil benda mudah TIDAK TAHU, Apa ..mula la dalam hati ni sape yang tahu..What do I expect if the students alraedyem 7?They are most senior…year three!All the simple prcedur or even for me its easy to get even from the other hospital but they are fail!Masa tu hanya Tuhan je yang tahu..marah! Geram! Semua ade…So mama kena ambil dan cari jalan supaya dorang tdk akan ketingggalan..Memang personaliti mama sebagai seorang CI yang garang tdk asing lagi.Tapi mama tahu apa yang patut mama buat.Sebab kalo mama tdk seius membimbing dorang apa akan jadi if the are is the first frontline for the pt?Alhamdulillah selama lima minggu semuanya berjalan dgn lancar.For the last week mama panggil la students mama one by one ,just to give them a comment as my advice and me too asking them about the feedback..Alhamdulillah mostly the feedback is positive.Bagi students yang selalu bergegar buat prosedur terutamanya sekarang sudah tahu dan beyambah yakin.Bagi student yg blur,malas  tau lambat pick up pun so far so good.Tapi mama sudah cuba yang terbaik tuk asah student mama sabagai peintis mama masa akan datang…Inilah dia muka muka meeka di hari yang terakhir..Sudah tentu happy…

Apabila ikhlas dlm bekerja,orang yg disekeliling kita akan senang dengan kita.Apabila kita ikhlas dalam bekerja sesuatu yang baik akan kita hadapi.Apabila kita ikhlas dalam bekerja kita dapat menjalankan dengan mudah dan lancar.Allah akan membalas yang baik dari sesuatu kebaikan yang telah kita jalani.

Dan seketika mama berasa sedih tiba tiba setelah mebuka balutan dan mendapat buah tangan dari students mama…

Memang tidak terkata..terasa hiba dan sedey dan mama berharap segala usaha mama selama ini ,dapat menjadi iktibar untuk mereka…

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?