Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Osteoporosis
Di sini saya cuba memahamkan kepada semua berkaitan dengan seriusnya masalah tulang kita terutamanya apabila meningkat usia. Masalah yang sering kita alami adalah Osteoporosis.

Osteoprosis adalah penyakit yang berkaitan dengan kerapuhan tulang disebabkan faktor usia yang boleh meningkatkan risiko kepada kecacatan tulang dan kepatahan tulang kita. Fractures yang berkaitan dengan osteoprosis ini kita tidak dapat melihat dalam jangka masa terdekat. Ianya terjadi dalam jangka masa yang lama dan proses penyembuhan yang amat sukar dan akhirnya boleh menyebabkan kecacatan yang kekal.

Biasanya kepatahan yang dialami di bahagian pinggul, tulang belakang dan bahu.Osteporosis bukan sahaja dikenali sebagai ” an woman’s disease”, ia juga berlaku kebiasaanya di kalangan Asian women yang dah berusia lebih kepada 50 tahun ke atas. Kajian juga membuktikan 2 million American men mengalami masalah ini dan kalangan wanita se awal berusia 25 tahun.

KENAPA IANYA TERJADI?

Ini disebabkan osteoprosis tidak mempunyai tanda tanda awal yang boleh dikesan. Tiga faktor utama yang boleh menyebabkan kekurangan density kepada tuang kita adalah

1) pernah jatuh sendiri suatu ketika dahulu
2) Jatuh yang tidak disengajakan
3) Kekurangan pengambilan kalsium dalam nutrisi seharian

Secara ringkasnya, kalsium diperlukan untuk mengekalkan kesihatan tulang dan gigi, mencegah osteoporosis (tulang reput), membantu pengecutan otot jantung, penghantaran maklumat saraf dan pembekuan darah, melegakan pedih ulu hati serta mungkin membantu individu yang mengalami masalah tekanan darah tinggi.

Sebahagian besar daripada kalsium dalam badan terkandung di tulang dan gigi. Sejumlah kecil didapati dalam aliran darah bagi membawa nutrien memasuki membran sel selain menghasilkan hormon dan enzim untuk mengawal atur proses pencernaan dan metabolisme. Kalsium juga diperlukan untuk penghantaran maklumat saraf, pembekuan darah, penyembuhan luka dan pengecutan otot.

Kalsium perlu sentiasa berada dalam aliran darah bagi membolehkan ia menjalankan tugasnya. Jika paras kalsium dalam darah tidak mencukupi, tubuh akan mengambil kalsium daripada tulang. Jika keadaan ini berterusan, kandungan kalsium dalam tulang akan berkurangan lalu meningkatkan risiko osteoporosis. 

Walaupun kalsium boleh didapati melalui diet, jumlah keperluan harian biasanya sukar dicapai. Pengambilan makanan tambahan kalsium biasanya disarankan bagi mengatasi masalah ini. Hanya dengan memastikan pengambilan kalsium yang mencukupi setiap hari, jumlah kalsium dalam darah dapat dikekalkan dan kehilangan kalsium daripada tulang dapat dielakkan.


Sumber kalsium boleh didapati daripada brokoli, tenusu, avocado, keju, pecan dan macam macam lagi.


Tetapi apa akan jadi kepada yang tidak suka kan daripada bahan bahan tenusu..Jangan bimbang ada jalan penyelesaian dengan perkenalkan ostematrix shaklee.

KENAPA OSTEMATRIX SHAKLEE:


Jadi tidak ada yang mustahil untuk elak daripada masalah ini lagi. Anda boleh dapatkan dari saya sebagai salah seorang pengedar shaklee yang sah bagi yang tinggal di Labuan, id: 867656.


Ia juga sangat sesuai bagi yang mengalami stress. senggugut semasa haid bagi para wanita, bagus untuk wanita yang mengandung, supplemeny seisi keluarga, lebih bertenaga, dan gastrik.

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?