Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Shaklee Labuan: Rahsia Terbesar Saya Dapat Buat Stok Susu Ibu!!!

Rindu Moment Perahan Dahulu Ketika Saya Bergelar Ibu Bekerjaya.

Alhamdulillah dahulu saya pening dan selalu memikirkan tentang stok susu untuk anak anak saya. Dan dahulu jangan tak sangka saya mampu menyimpan stok susu ibu berpeket peket/ berbotol botol. Saya ingat lagi bagaimana saya cenderung untuk mendorong diri saya ke arah penyusuan susu ibu. Dan saya  sendiri tak sangka yang saya mampu memberikan penyusuan terbaik buat anak anak saya. NO FORMULA MILK IN MY HOUSE. Itu sudah pasti. 

Gambar di atas adalah stok stok susu saya ketika anak anak saya yang pada masa itu masih kecil lagi.

Tengokla gambar sikecil dua orang ini, masa ni nuha baru je 2 bulan dan kakak dia lebih kurang setahun lebih kot. Kakak  sakinah ini merupakan anak susuan saya . Nuha berkongsi susu dengan kakak dia memandang ibu dia mempunyai masalah susu merudum ketika itu. Dan sekarang Nuha telah pun berusia 3 tahun.Dan lengkap menyusu badan 2 tahun. Kini bila kita nak bagi susu ibu dia akan kata” ini susu untuk adik, kakak boleh minum susu fresh milk je ma..”

Besar, bijak dan memang betul bagi kanak kanak yang menyusu ibu ni memang antibodi mereka sangat kuat.
Dan perjuangan penyusuan saya di sambung lagi dengan si adik Bouchra Amani, dimana semasa kecil Nuha dan Bouchra memang berkongsi susu.Itu lagi la push faktor saya kenapa saya perlukan stok yang banyak. 
Nak tahu Rahsia terbesar saya???
1. Rahsia Utama
Makanan yang seimbang. saya akan pastikan pengambilan makanan waktu utama adalah lengkap dan seimbang.Makanan ini lah yang diperlukan oleh tubuh untuk menghasilkan susu dan melengkapkan nutrisi terutamanya bagi si bayi.Ada di antara si ibu yang mula takut apabila makan makanan berat. Takut berat akan naik secara mendadak dan akhirnya hanya makan secara ala kadar sahaja. 
2. Rahsia ke dua
Pastikan minum air 3 liter sehari.Ia sangat penting sebab ia boleh mengimbangi cecair dari dalam badan. Dan ia juga mempengaruhi penghasilan susu dalam badan.Jangan di pandang remeh. Malah ia membantu untuk menyahkan segala toksin dalam badan maka si ibu yang sihat akan menghasilkan susu ibu yang lebih berkualiti
3. Rahsia ke tiga
Konsisten dengan  pengambilan supplement shaklee. Ia sangat membantu saya dahulu sebagai wanita berkerjaya kekadang makan pun tak menentu dan sibuk. Sebab itu saya amalkan supplement shaklee sebab saya nak pastikan saya akan mengamalkan nutrisi yang terbaik demi kualiti susu saya dan yang pasti saya perlukan tenaga untuk menyusukan 3 orang anak anak saya.Pengambilan supplement banyak membantu banyak membantu agar metabolisme seimbang. Pengambilan B complex  membantu tubuh berada keadaan tenang dan rehat. Jika si ibu stress, sekurangnya dengan b complex mengelakkan si ibu stress yang menjadi salah satu punca susu merudum juga. B complex juga berfungsi sebagai pemecah gula dalam sistem tubuh maka ianya sangat penting bagi memastikan seseorang tidak gemuk atau mudah menghidap penyakit kencing manis. Esp pun membantu si ibu lebih bertenaga. Saya suka Esp sebab membantu saya bangun tengah pagi untuk buat perahan.Di sana la saya akan dapat buat stok lebih banyak.sebab masa tengah pagi la hormon oksitosin meningkat.saya juga adalah pemerah susu yang sangat tegar.sebab itu saya akan pastikan supplement shaklee tidak pernah miss supaya ia membantu sepanjang perjalanan penyusuan saya. Selain itu saya nak share juga , saya amalkan Omega guard shaklee sebab ianya membantu memecahkan lemak didalam tubuh si ibu dan secara tidak langsung meningkat kan DHA di dalam susu ibu.. Memang nampak perkembangan minda anak anak saya..

Kredit: Master Norita Idris
Saya sangat berpuas hati.saya doakan NUHA,BOUCHRA DAN SAKINAH MENJADI ANAK YANG PINTAR,SOLEHAH DAN BIJAKSANA.
NUHA KAMILAH 3 TAHUN SEKARANG.SUSU IBU PENUH 2 TAHUN

ADIK BOUCHRA AMANI BERUMUR 1 TAHUN 8 BULAN DI MANA MASIH MENYUSU BERSAMA SAYA FULLY BREAST FEEDING.TENGOK LA TELATAH MEREKA BERDUA NI.

SUSU IBU MAKANAN BAYI YANG TERBAIK DI DUNIA
Sebarang pertanyaan tentang penyusuan mahupun produk shaklee boleh hubungi saya:
 Siti Aisah 017-647-7837 
Facebooke page: aisah health collection 
Email : ct_ijn@yahoo.com 
 ID :867656 
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra! * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?