Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

SUSTAINED VIT C 500 MG

Sustained Release Vita-C

Sedikit fakta mengenai vitamin C. Tahukah anda, tidak seperti haiwan, badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendirinya? Contoh, arnab mampu menghasilkan 18 g vitamin C setiap hari. Disebabkan kita bukanlah arnab, maka kita terpaksa mendapatkan vitamin C melalui buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah-buahan dapat menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Jika tidak ranum, kandungan vitamin C akan berkurang. Ia akan makin berkurang kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah jika terdedah kepada kepanasan.
1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100 mg vitamin C. Stress, pengambilan pil penahan sakit dan pil perancang akan menyusutkan lagi kandungan vitamin C. Plus, sifat vitamin C adalah larut dalam air, maka kandungan vitamin C akan selalu hilang dari badan kita. Oleh itu, kita memerlukan supplement tambahan untuk memastikan badan kita dilengkapi dengan vitamin C.
Vita-C keluaran Shaklee adalah unik kerana ia bersifat sustained release, di mana kandungan vitamin C itu akan dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan. Ingat, vitamin C adalah bersifat larut air. Sekiranya vitamin C itu bukan dari jenis sustained released, ia akan terus larut dalam badan kita, maka kandungan vitamin C dalam badan kita hanya dapat bertahan untuk beberapa minit sahaja. 2 tablet Vita-C mampu mengekalkan kandungan vitamin C dalam plasma darah kita selama 24 jam.

Satu lagi keunikan Vita-C Shaklee adalah kandungan Bioflavonoids Complex yang terdapat dalam Vita-C itu. Bioflavonoids tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita, ia perlu dibekalkan melalui diet pemakanan kita. Bioflavonoids membantu meningkatkan keberkesanan vitamin C. Ia juga bersifat antibacterial.


1 tablet Sustained Release Vita-C juga bersamaan dengan pengambilan 7.5 biji oren dan bersamaan dengan pembebasan 1.5 biji oren setiap sejam. Manfaat utama vitamin C adalah seperti berikut:
  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Mengurangkan symptom selsema
  • Merangsang pembentukan kolagen
  • Mempercepatkan penyembuhan luka, gusi berdarah, lebam, etc.
  • Mencantikkan kulit
  • Membantu penyerapan zat besi dan folic acid dengan lebih berkesan (bagus untuk wanita hamil)
  • Menghapuskan radikal bebas dan memerangi kanser
  • Mencegah penyakit scurvy
  • Mengekalkan kolestrol yang sihat
Perokok, wanita hamil dan menyusu memerlukan dos vitamin C yang lebih tinggi. Sustained release Vita-C selamat digunakan ketika mengandung, selepas melahirkan dan sepanjang proses menyusu bayi anda. Vita-C juga merupakan basic vitamin yang terdapat dalam Set Family Wellness. Dapatkan Sustained Release Vita-C dari Beyond Mama sekarang. 1 botol mampu bertahan sehingga 6 bulan (1 moth trial pack is available upon request).

Tetapi  Sustained Released Vita-C Shaklee kini belum berada di pasaran lagi.Akan diberitahu kelak apabila berada di pasaran ye.

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. 
Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837
Facebooke page: aisah health collection
Email : ct_ijn@yahoo.com
 ID :867656
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra!
 * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?