Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

ALFALFA COMPLEX

Alfalfa Complex

Alfalfa Complex adalah supplement unik dan merupakan signature product keluaran Shaklee. Buat yang masih baru dengan Alfalfa, ia merupakan sejenis tumbuhan herba yang sangat istimewa dan hebat. Kenapa saya katakan ianya istimewa?

Akar pokoknya tumbuh sedalam 20-60 kaki ke dasar bumi. Seperti yang semua tahu, semakin dalam ke bawah tanah, semakin banyak nutrient dan mineral yang terdapat di dalamnya. Maka, akar pokok Alfalfa dikenali sebagai “Nature’s Miners” yang menyerap segala nutrient di dasar bumi dan menyimpannya di dalam daun Alfalfa. Jadi, daun Alfalfa adalah ibarat stor penyimpanan nutrient. Oleh sebab itu, Alfalfa turut dikenali sebagai Raja Tumbuhan.
Keistimewaan utama Alfalfa keluaran Shaklee adalah seperti berikut:
 1. Hanya menggunakan Alfalfa yang telah mencapai tahap kematangan 5-7 tahun. Kebanyakan minuman klorofil di pasaran hanya menggunakan daun dari tumbuhan hijau yang masih muda dan berakar pendek yang mana kandungan nutrient-nya adalah lebih sedikit berbanding Alfalfa yang mempunyai akar yang dalam.
 2. Mempunyai kadar klorofil yang tinggi. Tumbuhan hanya akan mencapai kadar klorofil yang tinggi sekiranya ia dituai setelah mencapai tahap kematangan mutlak. 
 3. Ditanam secara organik dan bebas dari racun serangga dan bahan bertoksik.
 4. Hanya menggunakan daun Alfalfa (tidak dicampurkan bersama batang/ranting pokok). Daun Alfalfa ini akan dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.
 5. Diproses pada suhu rendah bagi memastikan enzyme yang terkandung di dalamnya terpelihara.
Alfalfa adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat di dalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran. Antara manfaat utama Alfalfa Complex ialah:
 1. Sebagai penggalak susu badan
 2. Detoksifikasi – ia mencuci/menulenkan darah dan mempunyai fungsi antibiotik
 3. Membantu proses penghadaman, ulser perut, gastrik, kembung, sembelit, etc
 4. Melawan alahan seperti kulit dan hidung sensitif
 5. Mengurangkan nafas berbau, bau badan dan tapak kaki berbau
 6. Mengurangkan keputihan pada wanita
 7. Memelihara saluran kencing dan fungsi buah pinggang
 8. Mengurangkan tekanan darah tinggi
 9. Mengawal diabetes
 10. Mencegah/merawat arthritis, gout dan rheumatism
 11. Menyingkirkan lemak dan kolestrol
 12. Melawan tumor
 13. Untuk merawat masalah kulit
 14. Anti inflamasi
 15. Mencegah retensi air
Alfalfa Complex merupakan salah satu supplement utama dalam Set Breastfeeding kami untuk tujuan milk booster. Tapi khasiat Alfalfa Complex adalah lebih dari itu. Ia merupakan pencuci darah, darah yang bersih dan sihat mampu mencegah dan merawat pelbagai jenis penyakit yang berpunca daripada pengumpulan toksin di dalam darah. Dapatkan Alfalfa Complex dari Mama sekarang!

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837 Facebooke page: aisah health collection Email : ct_ijn@yahoo.com ID :867656 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra! * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?