Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Anggur Muscadine

Apa Yang Perlu Anda Tahu Tentang Anggur Muscadine

Kami selalu mencari bahan-bahan terbaik dari alam semula jadi untuk digunakan dalam produk kami. Salah satu bahan kegemaran kami ialah anggur muscadine. Anggur ini merupakan salah satu bahan dalam produk pemeliharaan kesihatan kami iaitu Vivix, tetapi apakah yang membuatkan anggur ini begitu istimewa? Apa yang perlu anda tahu tentang anggur Muscadine ni?

Mengenai Anggur Muscadine

anggur muscadine vivix

Muscadine adalah sejenis anggur yang paling jarang dan paling berkesan di alam semula jadi, terdapat di North Carolina dan beberapa bahagian di kawasan tenggara Amerika Syarikat. Anggur yang besar, berkulit tebal dan berbiji ini tumbuh dalam kelompok kecil, tetapi sering dipetik secara berasingan. Muscadine mempunyai profil polifenol yang unik yang membolehkan mereka bertahan dalam persekitaran yang keras dengan perlindungan tambahan daripada bakteria, kulat, yis, kemarau, kelembapan berlebihan, dan suhu yang ekstrem.

Manfaat Anggur Muscadine

Berbeza dengan anggur lain, anggur muscadine mempunyai kandungan asid elagik dan elagitannin yang tinggi. Oleh itu, apabila anda menggabungkan polifenol anggur muscadine ini dengan yang lain, ia menghasilkan kekuatan antioksidan yang besar. Kekuatan antioksidan ini menyokong pemeliharaan kesihatan kerana ia membantu sel-sel melindungi dan memperbaiki DNA untuk melambatkan penuaan sel.

Pentingnya Kesihatan Sel

Kesihatan sel anda mempengaruhi kesihatan anda secara keseluruhan. Sel-sel terus terdedah kepada kerosakan oleh pendedahan persekitaran, dan tindakan yang mudah seperti makanan yang dimakan juga boleh menyebabkan radikal bebas yang merosakkan DNA. Bahan utama dalam Vivix telah terbukti dalam kajian makmal untuk mengaktifkan pertahanan sel, meneutralkan radikal bebas, dan melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel.

Anggur muscadine tentunya bukan anggur biasa, itulah sebabnya saya sangat terharu dan teruja. Dan ia hanya satu daripada banyak penyelesaian botani yang alam semula jadi ada.

https://www.youtube.com/watch?v=6I7ow-bO9L8

Saya nak kongsikan pengalaman saya, masa saya buat detoks 2-3 bulan awal tahun lepas, Vivix adalah salah satu booster minuman yang wajib saya amalkan setiap hari. Saya perasan selepas buat intermittent fasting bersama set kurus Shaklee dan vivix ianya sangat membantu diri saya dari craving makanan atau minuman manis. Sampai sekarang, jika saya nak minum atau makan makanan manis hanya jumlah yang sedikit saja. Malah kekadang itu ia tidak boleh masuk tekak langsung.

Dahulu saya minat juga mengunyah dessert seperti kek, coklat tapi sekarang jarang sekali. Ini juga juga memainkan peranan faktor utama kenapa jika bercuti mahupuan apa jua majlis saya hadiri, saya tetap masih boleh maintain fit kurus. Tidak seperti sebelumnya. Kini berat saya dah mencapai 57 Kg. Ramai yang menegur saya semasa majlis BLNC baru baru ini.

Set kurus shaklee

“Lamanya tak jumpa, wah dah kurus dan muda sekarang?” Itulah antara ayat yang saya terima semasa BLNC lepas.

Kenapa saya sarankan anda yang mempunyai masalah susah nak kurus, kena ambil booster jus Vivix ni dalam set kurus Shaklee anda?

Tugas Vivix dalam set kurus Shaklee pula membantu di dalam mengurangkan keradangan dan proses pemecahan lemak seperti hati yang saya terangkan di atas. Ini akan melalui proses detoksifikasi bersama Vivix.

Polifenol yang terdapat di dalam anggur muscadine Vivix ini membantu juga dalam pengurangan kalori, dan seterusnya membantu anda menurunkan berat badan secara agresif dan lebih berkesan. Sebab itu, kalau anda dah cuba bermacam macam cara atau berat mudah naik, saya sangat menyarankan Vivix di tambah dalam set kurus Shaklee anda bagi mendapat kesan yang optimum bukan sahaja kurus malah fit dan sihat. Vivix juga membantu dalam meningkatkan metabolisma badan, jadi barulah hormon insulin terkawal serta berfungsi dengan baik.

*Pernyataan ini belum dinilai oleh Pihak Berkuasa Makanan dan Dadah. Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

† Kajian makmal menunjukkan bahawa bahan kunci Vivix melindungi dan memperbaiki DNA. Dalam kajian klinikal, bahan kunci telah terbukti dapat mengekang.

Berminat nak dapatkan Vivix Shaklee? Boleh terus hubungi saya 017-6477837 dan penghantaran percuma seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?