Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Suplemen Ikhtiar Badan Sihat

Suplemen Ikhtiar Badan Sihat

Suplemen seharusnya merupakan sistem sokongan kepada diet yang sihat. Kita seharusnya mengambil pemakanan yang seimbang dan sihat. Walau bagaimanapun, kini, ia adalah penting untuk kita menyokong diet yang sihat dengan suplemen yang betul dan tepat.

Bersama pengambilan diet sihat serta seimbang, menambah suplemen tertentu akan dapat memastikan anda dapat berfungsi dan memberikan prestasi yang baik.

Penerangan daripada Dr Redza Benjamin

Siapa Dr Redza yang bercakap dalam video di atas?

Dia adalah seorang Professional Medical Scientist. Botanical Drugs Developer. Specialized in Pharmacogenomics & Nutrigenomics for Personalized & Precision Medicine. Beliau antara guru kesihatan kami yang banyak mengajar kami tentang kefahaman nutrivention yang berkaitan dengan suplemen salah satunya untuk ikhtiar badan lebih sihat.

Bukan itu saja, dengan pemahaman dari segi bahan produk dan fungsi pada setiap bahan itu membantu lagi kami dari segi perkongsian secara awam. Pada saya, sebagai seorang bisnes leader di dalam industri kesihatan, penting untuk kami upgrade diri kami dan belajar supaya apa jua fakta yang kami sampaikan adalah valid dan sahih.

Itu sangat penting terutamanya apabila melibatkan nyawa manusia.Sebab itu, kelas ilmu sebegini jarang sekali untuk saya lepaskan peluang diri untuk sama-sama menimba ilmu.

Tambahan lagi, apabila saya sendiri berlatar belakangkan para medik, seorang bekas jururawat lagi membuatkan saya akan sentiasa merujuk kepada beliau untuk saya kuatkan pengetahuan saya dalam bidang wellness ni.

suplemen

Suplemen penting:

Omega 3 (Anti keradangan).

Secara umumnya, kita perlu mengimbangi semula nisbah Omega-3 dan asid lemak Omega-6. Di sebabkan kebanyakan minyak sayuran dan makanan bijirin berkualiti rendah serta produk haiwan yang sarat kimia berada dalam diet pemakanan harian.

Manfaat Omega-3 adalah banyak, termasuk; mengurangkan kesakitan dan keradangan, menjadikan otak berfungsi dengan lebih baik, memperbaiki daya ingatan, melawan tekanan, melindungi daripada serangan jantung dan strok, mengurangkan kesakitan haid dan banyak lagi.

Kesan yang terbaik adalah ia mematikan mekanisme penyimpanan lemak dan menghidupkan mekanisme pembakaran lemak. Apabila membeli suplemen Omega-3, semak senarai untuk memastikan ia bebas dari pembawa minyak seperti soya.

Multivitamin.

Seperti yang anda sedia maklum, diet moden cenderung menyebabkan kekurangan vitamin dan mineral tertentu. Walau bagaimanapun, seperti kebanyakan supleman dalam pasaran, mencari yang terbaik adalah amat sukar. Pastikan pilih produk yang mempunyai sokongan artikel dan dikaji oleh barisan para saintis.

multivitamin hebat

Multivitamin yang antara saya boleh sarankan adalah Vita-Lea Shaklee. Ini bukan sebab saya sendiri amalkan tetapi dengan usia produk ini sudah lebih 100 tahun berada di pasaran dunia cukup meyakinkan diri saya dan pengguna lain untuk mengamalkan multivitamin ini.

1. Disokong oleh tujuh kajian klinikal.

2. Teknologi salutan mikro membantu dalam pembebasan segera di dalam perut untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan vitamin B penting yang membantu menghasilkan dan memelihara sel-sel baru.(kalau larutkan dlm air, tak sampai 5minit ia larut) .

3. Lebih daripada 340 ujian kualiti dilakukan setiap kali Vita-Lea dihasilkan semata mata nak memastikan kualiti Vitalea sebelum dipasarkan.

Pada 1915, Dr Forrest C.Shaklee mencipta Vitalized Minerals. Multivitamin Shaklee ni dikenali sebagai Vitalea Iron Formula. Ia diformulasikan khusus dgn 28 vitamin dan mineral penting yg diperlukan oleh kita.

Vitamin C

Kita tahu diet pemakanan ramai individu zaman sekarang ini tidak mengambil berat pengambilan sayuran dan buah-buahan. Sedangkan kita tahu, setiap hari kita wajib ambil separuh portion pinggan kita adalah sayuran dan buah-buahan. Ini kerana ia tinggi antioksidan, vitamin c bagi melindungi ibu sel kita daripada kesakitan dan diserang radikal bebas. Dan kita tahu asas vitamin c ni adalah fungsi kuatkan sistem imunisasi badan kita daripada segala jangkitan.

Kalau tak makan sayur, tak makan buah apa cara lagi untuk kita nak lindung sel kita? Terpaksalah kita ambil antioksidan berbentuk supplemen. Pengamalan vitamin c yang cukup dalam badan membantu memberikan semua mikronutrien yang diperlukan badan serta membantu mengurangkan lemak sama ada secara langsung atau tidak langsung.

Pengambilan vitamin c yang cukup dalam badan kita tak kisah lah secara real foods mahupun supplemen dapat membantu peningkatan status antioksidan dalam badan, meningkatkan pH, mengurangkan hormon tekanan dan banyak lagi.

Anda kena faham tentang Vitamin C

Jadilah pengguna yang bijak dan berpengetahuan. Jika wujud keraguan, berbincang dengan profesional kesihatan yang tidak mempunyai kepentingan dalam sebarang produk atau jenama supleman.

Anda berminat atau baru nak bermula berjinak-jinak dalam pengamalan suplemen? Boleh hubungi saya. Saya boleh bantu terangkan anda lebih lagi berkaitan dengan keperluan badan anda dalam pengambilan suplemen yang betul. Setiap badan individu tak sama keperluan dia. Nak dapatkan konsultasi percuma boleh hubungi saya! Penghantaran produk seluruh Malaysia.

pengedar shaklee usj subang jaya

Berita baik buat anda yang duduk di sekitar Lembah Klang, saya menawarkan anda pemeriksaan asas secara percuma, BMI Composition check, bacaan tekanan darah untuk anda semua. Dan boleh buat booking melalui temu janji sahaja ya.

Saya juga aktif berkongsi di media sosial yang lain, jemput klik dan link di bawah:

Facebook : Siti Aisah Mohd Ibrahim

Instagram: @sitiaisahmdibrahim

Tik Tok : sitiaisahmohdaibrahim

Beacon : https://beacons.ai/sitiaisahmohdibrahim

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?