Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

VITAMIN C

Vitamin C.

Kepentingan vitamin C dalam pemakanan seharian adalah penting kerana;
  • Membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan radikal bebas
  • Mengurangkan risiko kanser anda
  • Menjana semula bekalan vitamin E anda
  • Meningkatkan penyerapan zat besi
Vitamin C, juga dikenali sebagai asid askorbik, adalah merupakan nutrien larut air yang mudah dikeluarkan dari badan manusia. Ia amat penting untuk hidupan yang hampir semua mamalia boleh menggunakan sel-sel mereka sendiri untuk menghasilkan vitamin c. Manusia, gorila, cimpanzi, kelawar, tikus babi dan burung adalah antara beberapa haiwan yang tidak boleh membuat vitamin C di dalam badan mereka sendiri.
Apakah fungsi vitamin C?
Vitamin C memainkan peranan yang penting sebagai perlindungan atau auto immune sistem kepada badan kita..Kajian membuktikan seawal 1700 masihi, vitamin C telah dirujuk sebagai “faktor antiscorbutic,” kerana ia membantu mencegah penyakit yang dipanggil skurvi (Gusi Berdarah). Penyakit ini pertama kali ditemui di pelayaran British.
Bukan setakt itu, ia juga boleh melindungi daripada mendapat risiko penyakit kardiovaskular atau dikenali sebagai penyakit jantung, kanser, penyakit sendi dan katarak semua yang dikaitkan dengan kekurangan vitamin C.. Vitamin C berfungsi sebagai antioksidan dan mencegah kerosakan berasaskan oksigen kepada sel-sel kita . Struktur yang mengandungi lemak (seperti molekul lipoprotein yang membawa lemak di sekeliling tubuh kita) adalah sangat bergantung kepada vitamin C untuk perlindungan.
Tanda tanda kekurangan vitamin c:
 
  • Gusi berdarah
  • Selalu mendapat serangan selsema akibat sistem ketahanan badan yang lemah
  • Sering mengalami jangkitan atau masalah pernafasan
Oleh itu vitamin c berada pada kumpulan ke tiga menunjukkan kepentingan dalam badan kita.
NANTIKAN DAN BOLEH DAPATKAN MELALUI SHAKLEE DISTRIBUTOR YANG SAH
WHATSAPP 0176477837
ID SHAKLEE 867656

One thought on “VITAMIN C

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?