Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

SET FIBROID SHAKLEE

Fibroid: Simptom & Langkah Pencegahan


Apa itu Fibroid? Adakah fibroid menjejaskan kesuburan anda? Fibroid adalah tumor pejal yg terjadi daripada tisu-tisu fiber di mana dari situlah ia mendapat namanya. Ia merupakan ketumbuhan biasa atau benign (bukan kanser) yg terdapat di dalam rahim wanita yg berusia sekitar 30 hingga 40-an iaitu tahun-tahun kesuburan mereka. Lazimnya fibroid dijumpai didalam rahim wanita tetapi ia boleh tumbuh pada lain-lain organ yg mengandungi sel-sel otot licin. Adakah fibroid boleh menjejaskan kesuburan anda? Jawapannya YA.


Lazimnya fibroid tecetus sebagai ketumbuhan dan membesar secara perlahan-lahan tanpa disedari. Di antara simprom-simptom fibroid ialah
1. Aliran haid yang banyak disebabkan luas pemukaan yang besar, pertambahan saluran darah dan kelemahan sistem pembekuan darah.
2. Ketidakselesaan di bahagian pelvik disebabkan tekanan terhadap uterus disebabkan oleh fibroid yang sedang membesar.
3. Berasa senak di bahagian bawah abdomen atau kadang kala dipanggil tekanan pelvik.
4. Sakit di bahagian bawah belakang disebabkan oleh tekanan di bahagian belakang yang disebabkan oleh fibroid.

Set Fibroid Shaklee
5. Kerap keguguran disebabkan kesukaran embrio untuk menempel dan pengecutan uterus.
6. Bersalin lebih awal dari jangkaan kerana fibroid menolak kandungan ke bawah.
7. Kerap membuang air kecil kerana fibroid menekan pundi kencing.
8. Sakit ketika melakukan hubungan seks.Langkah-langkah pencegahan fibroid menurut Dr.Hamid Arshat :

1. Kenal pasti sejarah fibroid dalam keluarga khususnya emak, adik beradik emak dan nenek. Baka memang memainkan peranan dalam kesemua jenis penyakit khususnya tumbuhan, kanser , diabetes, darah tinggi dan lain-lain. Waspadalah jika ada baka penyakit, berjaga2 untuk mengambil langkah menjauhkan faktor-faktor lain.2. Tumbuhan fibroid dirangsang oleh hormon estrogen. Kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan tumbuhan fibroid. Biasanya ada perimbangan antara 2 jenis hormon dalam tubuh wanita. Estrogen sentiasa dikeluarkan oleh kilang ovary, manakala progesteron dikeluarkan jika berlaku ovulation atau penetasan telur yg berlaku pada hari 13-14-15-16 dalam pusingan haid.


Jika tiada ovulation, maka kandungan progesterone tidak meningkat dan ini menggalakkan tindakan estrogen tanpa kaunter tindakan progesterone. Kesannya banyak yang tak baik , berbagai jenis tumbuhan dirahim dan dalam payaudara akan berlaku, dan diantaranya fibroid dan kanser. GLA Complex Shaklee membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah fibroid & kanser.


3. Makanan yang berlebihan gula , minyak dan lemak akan menggalakkan estrogen. Kawal makanan2 ini jika nak selamat dari fibroid. Jauhi junk fodd & fast food. Beberapa  makanan  mengandugi natural progesterone seperti  keladi liar dan keledek merah dan unggu. Makanlah dalam 2-3 kali seminggu sebagai gantian nasi.


4. Elakkan meminum air yang terkandung dalam plastik kerana bahan2 plastik mengandungi bahan yang boleh meningkatkan xenoestrogen. Jangan panaskan makanan atau air dalam bekas plastik didalam mikrowave.


5. Kurangkan kegunaan insecticide, herbicide dalam rumah atau dihalaman rumah. Cuba guna bahan organik untuk tujuan tanam sayuran. Kurang makanan dalam tin. Begitu juga bahan pencuci dapur, basuh baju dan shampo perlu diubah kepada yang organik. RangkaianGet Clean Shaklee adalah produk organik yang boleh digunakan oleh anda & keluarga.


6. Makanan dari ternakan – lembu, kambing, ayam juga sekarang banyak yang dipelihara secara organik. Ini lebih selamat bagi penghidap fibroid, dan endometriosis.
Set Fibroid Shaklee


7. Kurangkan kopi, kunyit, buah pala yang boleh menggalakkan pertumbuhan fibroids.


8. Lotion2 kulit yg mengandungi paraben sebagai pengawet perlu dijauhkan. Cari yang menggunakan minyak sayur sebagai pengawet. Nda boleh gantikan losyen yang merbahaya dengan Herbal Blend Shaklee yang tiada paraben.Jika anda mengalami simptom-simptom seperti yang dinyatakan di atas, sila berjumpa dengan doktor bagi membuat pemeriksaan. Jika anda telah disahkan mempunyai fibroid, anda boleh mengamalkan Set Fibroid Shaklee (klik) yang membantu mengecutkan fibroid anda tanpa perlu menjalani pembedahan. Hubungi saya untuk mendapatkan produk Shaklee anda dengan harga yang istimewa.

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. 
Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837
Facebooke page: aisah health collection
Email : ct_ijn@yahoo.com
 ID :867656
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra!
 * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply