Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

EBM IBU BERKERJA

EBM DI MASA OUT STATION

Alhamdulillah semalaman mama tinggalkan anak anak mama, memang rindu la sangat…Tapi demi kewajipan mama , walaumacam mana keadaan sekalipun saya tetap teruskan perjuangan saya dalam penyusuan ini.
Hari ini mama kena hadir sebagai “examiner” osce untuk Lembaga Jururawat Malaysia bg final year. Tapi mama tetap berkesempatan untuk terus tidak tinggal sesi perahan dan sungguh wow kawan kawan sepejabat sangat spotting.

Mereka semua bangga dengan cara saya tidak lekang dengan membuat perahan dari anak pertama saya sehinggala anak ke dua sekarang ini..Mereka mengikuti perkembangan saya dari saya mengandung anak pertama, bersalin sehinggala mengandung kali ke dua, bersalin dan sekrg menyusu badan.Ouch tak sangka ada juga orang nak mengikuti perkembangan kita ye..

Ini adalah hasil perahan saya setiap 2-3 jam dan disimpan elok di dalam cooler box yang mempunyai 10 ice pack.
Apa yang saya buat dan bagaimana saya nak maintain suhu sejuk supaya susu itu selamat untuk bayi?

1. Ice box ini perlukan ice pack yang banyak 10-12 ice pack untuk memastikan ia akan lebih tahan sejuk dan boleh di simpan di dalam cooler box 8-12 jam

2. Pastikan cooler box sentiasa di tutup rapat dan di buka jika perlu sahaja

3. Sekiranya di tempat kerja anda mempunyai fridge, pindahkan susu perahan anda di dalam peti sejuk untuk sementara waktu supaya susu itu betul betul sejuk dan bekukan ice pack anda semula ( Ini kerana tempat penginapan saya tidak mmpunyai peti sejuk dan saya terpaksa simpan susu perahan saya yang semalam di peti sejuk.Sebaik sahaja saya sampai di pejabat, saya pindahkan semua susu susu saya ke dalam peti ais dan masukkan ice pack semua di dalam takat beku).

5. Masukkan semula dan re pack balik susu tersebut dengan memindahkan semua susu ibu yang ada di dalam cooler box itu tadi bersama ice pack yang telah beku.Ready nak pulang dah…Senangkan

Siapa kata wanita berkerjaya tak boleh merealisasikan impian negara dalam menyahut sahutan penyusuan susu ibu di Malaysia..

” YES GO FOR BREASTFEEDING”

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. 
Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837
Facebooke page: aisah health collection
Email : ct_ijn@yahoo.com
 ID :867656
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra!
 * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?