Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Courier ebm berjaya!!!

Ya Allah sesungguhnye saya adalah insan yang sgt beruntung..Diberi peluang menjadi ibu susuan kepada anak buah saya sendiri  Khawlah sakinah..Saya telah dipanggil oleh ibunye (Aqilah), mmg panggilan cemas..Stok susu KS dah kekeringan.Ya Allah ape mama nak buat ni..Nak tunggu Julai lame lagi..

Cube mencari info mcm mn nak courier stok susu.Dan akhirnye mmg mama ambil keputusan akan hantar susu ni juga..Dengan info yang amat berguna mama pun try la..Mula la mama buat ice sendiri gune kontena ice cream.mama suka buat ice sendiri sbb kite boleh adjust sendiri ketebalan ice tuh dan nak budget la supaya boleh maintain beku nnti.Kali ni mmg mama buat bnyk ice dan ice tu agak tebal dr yang biase mama buat.dan kesemua ice tu mama akan campurkan sedikit garam sbg bahan pengawet tuk tahan beku..

Macam biase pegi la ke  kedai memancing cari polisterin tuk packing nnti.Dan pastikan newspaper yg secukupnye dan brown paper tuk pembungkus.
Mama ambil keputusan untuk courierkan susu guna Perkhidmatan Pos Laju. Berserah.Semoga niat baik sentiasa di lindugi Allah.Siap!Total semua rm 128 dgn seberat 11 kg..Walaumcm mn mahal sekalipun tapi demi si kecil ni kami sanggup buat ape sahaja ..Yang terbaik buat si kecil.

Dan inilah dia bungkusan tuh..mmg dap dup juga la..Sbb nak tahu selamat ke susu yang mama kirimkan tuk KS.lebih kurang 30 jam jugak la susu tu berada dalam bungkusan ni..Mama mule membungkus kul 1130 pagi dan hantar ke pos 12 tgh hari dan akhirnye selamat smpi keesokan hari pada pukul 615 ptg.Syukur..
Memang dugaan juga membuka nye, Dengan ketebalan newspaper ni boleh mebantu takat beku susu tersebut

Ditambah lagi dgn towel Good Morning di letakkan di atas tuk maintainkan lagi suhu sejuk.

Kuasa ALLAH..MasyaAllah susu masih beku dlm 60%.ade bebrape pack susu dah cair sepenuhnye disbb kan kekeurangan ice diletakkan bhgn tepi.

Ice yang digunakan pun masih beku lagi.
Sungguh menakjubkan.Selama ni mmg penuh teka teki Boleh tak hantar susu ebm kalo pos aje..Kini terbukti..Tepuk dada tanye selera..Sekadar tuk kongsi bersama..

One thought on “Courier ebm berjaya!!!

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?