Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

FAMILY WELLNESS SET

Shaklee Family Wellness Set

FAMILY WELLNESS SET
Ok back to basic! Since kami ada dapat a few new customers yang baru nak start mengenali Shaklee, salah satu soalan popular yang kami dapat adalah “Saya baru nak start consume vitamin, vitamin mana yang saya kene beli dulu?” Ok, jawapannya adalah Family Wellness Set seperti dalam gambar di atas. Shaklee mempunyai rangkaian set vitamin yang banyak, contohnya:
  1. Set untuk wanita hamil / ibu mengandung
  2. Set untuk meningkatkan kesuburan
  3. Set untuk digunakan sepanjang berpantang / selepas melahirkan anak
  4. Set untuk penyusuan / milk booster
  5. Set untuk berpuasa / sarapan
  6. Set untuk pelangsingan badan
Dan banyak lagi. Kami akan cuba untuk update dari masa ke semasa. So kesimpulannya, mana-mana set yang anda target, set Family Wellness adalah set basic yang perlu ada on top of the other sets yang anda pilih. Family Wellness Set telah terbukti selamat untuk kegunaan wanita hamil dan yang sedang menyusu badan.
Soalan popular kedua ialah “Kenapa perlu ambil Vita-C dan B-Complex sedangkan Vita-Lea tue dah multivitamin and dah patut include vitamin C and vitamin B?”

Ok, multivitamin Vita-Lea merupakan vitamin pelengkap untuk membantu to fill the gap dalam keperluan nutrien harian. Contohnya, jika dalam sehari pemakanan anda sudah meliputi 80% keperluan harian, Vita-Lea akan tolong topupkan lagi 20% gap tue. Kalau anda jenis yang bukan pengamal makanan sihat, Vita-Lea akan tolong cover nutrien yang badan anda patut dapat. Saya ulangi, nutrient yang badan anda PATUT dapat dalam sehari.

Tapi dengan penambahan Vita-C dan B-Complex, anda akan dapat tambahan nutrient daripada yang patut anda dapat. Contoh anology, kalau anda sedang lapar, Vita-Lea dapat membantu anda untuk mengalas perut. Tapi dengan tambahan Vita-C dan B-Complex, ia membantu anda untuk kenyang dan lebih bertenaga.

Penambahan B-Complex dan Vitamin C dalam pengambilan multivitamin harus menepati RDA (recommended dietary allowance) untuk mengelakkan overdose. Family Wellness Set telah terbukti menepati piawaian tersebut.  

 Dan soalan popular terakhir “Apa faedah ambil set Family Wellness?” Untuk menjawab soalan ini, mari kita lihat apa fungsi setiap supplement yang terdapat dalam set ini:
Energizing Soy Protein (ESP)
Setiap sel, tisu, otot dan tulang dalam  tubuh badan kita dibina daripada protein untuk memastikan setiap sistem badan kita berfungsi dengan baik. Maka kita perlu membekalkan tubuh badan kita dengan protein yang secukupnya. Pemilihan protein yang betul harus dititikberatkan. ESP dihasilkan dari protein soya. Tidak semua soya baik untuk kesihatan, maka anda harus membuat pemilihan yang tepat. 
Sila rujuk entry Energizing Soy Protein (ESP) untuk mengetahui mengapa ESP merupakan salah satu protein drink yang terbaik di dunia. ESP membantu membekalkan tenaga, menguatkan rambut dan kuku, mencantikkan kulit, membaikpulih tisu badan yang rosak, etc. Sila refer link di atas untuk maklumat lanjut.
Vita-Lea
Merupakan multivitamin semulajadi yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh kita sebagai pelengkap nutrisi harian. Penyediaan makanan yang tidak sihat, diet tidak seimbang, sayur-sayuran dan buah-buahan yang tercemer dengan pesticides, etc. menyukarkan tubuh kita memperolehi bekalan nutrients yang sepatutnya. Ini akan menyebabkan prestasi tubuh kita merosot sedikit demi sedikit tanpa anda sedari. Cara terbaik untuk memastikan tubuh kita dilengkapi dengan nutrient yang diperlukan ialah melalui pengambilan multivitamin dan mineral setiap hari, kerana ia dapat menampung mana-mana kekurangan vitamin dalam badan.
B-Complex
Mengandungi kesemua 8 Vitamin B – Thiamin (B1), Riboflavin (B2), Niacin (B3), Pantothenic Acid (B5), Pyridoxine (B6), Cyanocobalamin (B12), Biotin (B7) dan Folic Acid (B9). Tahukah anda tekanan, gula, alkohol, painkiller, antibiotik, pil perancang, rokok, etc boleh memusnahkan fungsi vitamin B dalam badan, maka ia perlu diganti. B-Complex membantu mengatasi kelesuan, mencegah kemurungan dan stress, memelihara kesihatan sistem saraf, meningkatkan daya tumpuan dan membantu menukarkan makanan kepada tenaga dengan cepat, maka anda akan kurang mengantuk setiap kali selepas makan.
Vita-C
Penting untuk meningkatkan sistem imun badan. Vitamin C cepat larut dalam tubuh dan perlu diganti selalu. Shaklee telah menghasilkan sustained-released Vita-C di mana vitamin C tersebut akan dilepaskan ke dalam tubuh kita secara perlahan-lahan, maka khasiat vitamin C itu akan bertahan di dalam badan kita dengan lebih lama.
Apa tunggu lagi. Dapatkan set Family Wellness dari Beyond Mama sekarang. Hubungi kami untuk keterangan lanjut atau untuk mendapatkan sebut harga.

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837 Facebooke page: aisah health collection Email : ct_ijn@yahoo.com ID :867656 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra! * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?