Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Kesihatan ibu hamil yang optimumMembantu mengoptimakan kesihatan sewaktu mengandung


Kehamilan merupakan saat-saat yang paling dinantikan oleh seorang wanita yang bergelar isteri. Perasaan gembira, teruja dan sedikit risau pasti akan dirasai terutamanya seandainya ia adalah kehamilan yang pertama. Antara perkara yang selalu difikirkan adalah vitamin apa yang sesuai yang perlu dimakan semasa hamil. 

Kalau anda membuka ‘buku merah’ di klinik kesihatan kerajaan, anda pasti akan dibekalkan dengan beberapa jenis ubat/vitamin. Contohnya seperti vitamin C, iron, asid folik dan sebagainya. 

Di Euphoria, kami menyediakan 1 set khusus untuk ibu-ibu yang mengandung iaitu Set J. Dan set ini dibahagi kepada dua iaitu: Set J-1 dan Set J-2. 

Set J-1 
(Khas Untuk 1st Trimester)

Set ini mengandungi:

1. B-Complex (With Folic Acid)

2. Vitamin C (Sustained Release)

3. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

4. OsteMatrix


Set J-2
(Khas Untuk 2nd & 3rd Trimester)
1. B-Complex (With Folic Acid)

2. Vitamin C (Sustained Release)

3. Vita-Lea (Multivitamin with Iron Formula)

4. OsteMatrix

*5. OmegaGuard (Tambahan)


Adakah kesemua suplemen ini perlu untuk saya ketika hamil?

Jawapannya, YA PERLU. Pengambilan vitamin sangat digalakkan kerana ia membantu untuk mengurangkan risiko kelahiran pra-matang, kekurangan berat bayi dan juga risiko kecacatan. Ia juga membantu kita menjadi lebih sihat dan kuat sepanjang kehamilan.

Asid Folik 

– Ia sangat penting dalam pembentukan otak dan saraf bayi pada awal kehamilan. Dan pengambilannya dicadangkan sebaik-baiknya 3 bulan sebelum anda bercadang untuk hamil. Ia juga bertujuan untuk mengelakkan kecacatan pada saraf tunjang bayi. 

Iron (Zat Besi)

– Zat besi penting dalam pembentukan sel darah merah yang berfungsi membawa oksigen ke seluruh badan. Ia mengurangkan risiko kelahiran pra-matang. Bagi yang mengalami masalah HB yang rendah, zat besi ini sangat membantu dalam meningkatkan HB anda.
Tips: Elakkan mengambil vitamin ini bersama-sama dengan kalsium kerana ia akan mengurangkan penyerapan zat besi. Sebaliknya anda digalakkan untuk meminum segelas air buah ataupun mengambil bersama Vitamin C untuk penyerapan yang lebih optimum.

Kalsium

– Ia membantu pembentukan tulang dan gigi yang sihat. Kekurangan kalsium dalam diri ibu hamil akan terdedah kepada risiko pre-eklampsia dan boleh membawa maut kepada ibu dan bayi. 

Omega-3

– Ia diperlukan untuk penglihatan yang baik, perkembangan otak dan pembentukan sistem saraf yang baik. 

Rujukan: Dr. Zubaidi

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. 
Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837
Facebooke page: aisah health collection
Email : ct_ijn@yahoo.com
 ID :867656
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra!
 * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?