Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Intermittent Fasting Shaklee

Intermittent Fasting Shaklee

Tabiat makan manis, minum manis masa PKP membuatkan asbab saya naik berat badan secara mendadak. Boleh klik link entry diet intermittent fasting bersama Shaklee, bagaimana saya boleh hilang 7 kg pada tahun 2022. Sejak Ramadhan 2022 sehinggalah sekarang berat badan saya boleh maintain 58 kg alhamdulillah.

Semalam masa kelas Master Key bersama Grand Master Freddy Lie, kebetulan di antara kelas tu kita ambil masa rehat dalam 15 min. Jadi secara spontan saya jemput seorang business leader Shaklee yang sama-sama juga berjaya menurunkan berat badan melalui teknik intermittent fasting bersama Shaklee.

shaklee subang jaya

IF ni bukanlah sejenis diet tapi hanya kawal jadual makan saja. Makan secara berjadual ikut mana yang sesuai dengan badan. Melalui IF ni juga ia boleh bantu untuk kita potong kalori makan kita setiap hari. Jadi itulah rahsia kami boleh maintain berat badan selepas berjaya kurus.

Tips IF yang kami buat.

1. Makan sekali sehari (One meal a day).

Kami amalkan makan sekali sehari ni yang mana mengambil real foods heavy hanya sekali sahaja. Contoh jika anda memilih 12 jam IF, jadi mula tu saya akan mulakan dengan protein Cinch Shake Shaklee.

Lagi 21 hari kita bakal nak masuk bulan puasa, sedang eloklah siapa yang nak cuba kurus tanpa berlapar. Saya faham, sebab kadang tu kita akan rasa, boleh ke aku tahan craving benda-benda manis ni? Dah la kalau nak ambil heavy food 1-2 kali sehari tu. Bukan itu saja portion meal pun kena ubah.

Jadi bila kita ambil Cinch Shake sebagai pembuka dan penutup puasa kita, percayalah kalian pasti akan rasa mudah full dan kenyang. Dan dalam masa sama tak sempat anda semua nak fikir lapar atau craving makanan atau minuman manis tu.

Cinch Shake ni yang bestnya mengandungi leusine dan fiber tinggi yang sangat membantu dalam pelangsingan badan (inch loss). Lepas tu melalui pengambilan minuman cinch shake ini juga membantu pada anda yang ada masalah sembelit. Serius ramai pelanggan saya sendiri rasa puas hati dengan pengamalan cinch ni. So sangat sesuailah bagi anda yang sedang buat IF boostkan dengan cinch ni ia sangat membantu untuk menjayakan IF anda.

Sepanjang 12 jam tu hanya minum air kosong atau kalau teringin sangat nak minum air manis gantikan dengan cinch tea pun dah cun sangat dah.

Saya tetap juga makan nasi seperti biasa cuma portion meal tu adalah suku karbohidrat, suku protein dan separuh sayur atau buah-buahan. Kalau anda yang tak biasa boleh mulakan dengan 12 jam dulu dan barulah secara perlahan-lahan naikkan kepada 14-20 jam.

2. Cut gula

Semasa anda membuat intermittent fasting , saya nasihatkan untuk anda kawal pengambilan gula anda. Macam saya memang saya berhenti mengambil minuman bergula. Kalau saya nak minum coffee atau tea saya akan minum tea atau coffee kosong je.

Masa mula mula tu memang saya sangat strict untuk dapat result yang cepat. Kalau nak minum jus buah jangan sesekali campur gula. Sebab buah itu sendiri pun dah ada gula secara semula jadi.

Dan jika anda nak makan dessert sekalipun, pastikan minum dengan air kosong. Tapi masa 3-6 bulan pertama kalau boleh cuba stop atau kurangkan pengambilan gula.

3. Minum Cinch Tea Shaklee

Dalam IF untuk memastikan supaya kalian tidak craving sugar terlalu teruk, saya galakkan kalian boleh amalkan cinch tea mix ni kerana ianya minuman tea sihat zero sugar dan zero calorie.

Cinch tea ni teh bukan sekadar teh biasa. Dia mengandungi red tea, yellow tea dan green matcha tea yang membantu mengurangkan paras kolestrol dalam darah.

Bila amal cinch tea ni you all tak mudah rasa lemau, letih walaupun kita tengah IF. Ada sesetengah minuman bertenaga akan membuatkan jantung rasa laju tapi dengan pengamalan cinch tea mix ni tidak sama sekali. Minum cinch tea ni boleh membatu jantung lebih relaks dan badan lebih cergas disebabkan kesan bahan aktif taurine yang terdapat dalam cinch tea ini.

Cinch tea ni juga membantu meningkatkan metabolisme badan dan seterusnya bantu untuk bakar kalori kita. Jadi bila you bersenam lagi cepat kesan dan bakar segala lelemak yang ado!

intermittent fasting shaklee

Ada ke di sini untuk saya bantu anda menurunkan berat badan anda untuk lebih sihat dan bebas dari risiko sebarang masalah kesihatan. Kebetulan puasa dah nak dekat. Dalam masa sama Shaklee adakah pelbagai promosi yang hebat untuk anda cuba dengan harga yang jauh lebih murah.

cinch shake shaklee
set detoks shaklee
Boleh grab promosi Lecithin (bakar lemak), DTX (detoks hati) dan Alfalfa (bantu singkirkan toksin dari badan dengan mudah).

Jom dapatkan promosi hebat dari Shaklee yang membantu anda untuk intermittent fasting bersama Shaklee. Nak dapatkan berat badan lebih ideal? Dah puas bermacam cara untuk turunkan berat badan. Dah puas cuba bermacam macam produk tapi tetap tak berjaya?

Apa kata cuba set kurus Shaklee sangat membantu anda untuk turunkan berat badan lebih berkesan dan lebih cepat! Nak grab offer set kurus Shaklee dengan harga jauh lebih murah? Hubungi saya sekarang! Penghantaran produk percuma seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?