Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Milk Booster Terbaik Untuk Ibu Menyusu Bantu Tambah Susu Badan

Milk Booster Terbaik Untuk Ibu Menyusu Bantu Tambah Susu Badan

Tengok rajah di bawah, banyak kan stok susu perahan saya? Bagaimana milk booster terbaik untuk ibu menyusu dan menyebabkan susu meriah?

milk booster terbaik untuk ibu menyusu bantu susu meriah
Stok Susu Perahan Anak Pertama

Untuk saya mempunyai susu stok perahan yang banyak ni bukannya mudah. Sebelum saya nak cerita bagaiamana milk booster yang terbaik untuk ibu menyusu boleh menyebabkan susu saya sangat meriah, saya kongsikan pengalaman buruk saya dulu.

Saya dulu adalah seorang wanita yang berkerja. Nuha masa tu saya terpaksa tinggalkan bersama penjaga di rumah. Tambahan pula, saya sering out station jauh untuk sambung pelajaran saya dalam pendidikan Ijazah Kejururawatan bersama dengan Mahsa Kolej. Alhamdulillah berjalan dengan lancar dan berjaya menamatkan pendidikan saya selama dua tahun.

milk booster terbaik
milk booster terbaik

Tetapi nak pastikan untuk stok perahan yang cukup bukan mudah ya. Bila saya tiada bersama Nuha saya akan memastikan stok perahan yang saya tinggalkan cukup untuk Nuha. Tambahan lagi di awal bersalin, saya juga mengalami masalah susu ‘drop’. Setiap hari Nuha menangis siang dan malam.

Orang sekeliling saya pula siap menyeru saya untuk memberikan susu formula kepada anak saya. Hampir kemurungan jugalah masa itu. Bukan itu saja tau, dah lah bacaan jaundis Nuha tinggi, berat badan Nuha pun susut dari berat bersalin.

Sebab itu saya bertekad mencari jalan belajar teknik penyusuan yang betul dan mengamalkan milk booster yang terbaik supaya saya boleh dapat susu yang sangat meriah dan banyak bagi melancarkan penyusuan saya ketika itu.

milk booster

Masa itu saya mulalah saya mencari milk booster yang terbaik untuk boostkan susu badan saya. Dan rata-rata di google search menyarankan untuk mencuba set milk booster Shaklee. Set milkb booster Shaklee adalah milk booster yang terbaik dalam membantu para ibu untuk memastikan stok perahan susu ibu meriah!

Bagaimana produk milk booster boleh tambah susu badan?

Kunci kepada fungsi biologi ini terletak pada hormon prolaktin, hormon yang dihasilkan oleh organ kelenjar pituitari yang terletak di dalam otak.

Fungsi utamanya untuk membesarkan payudara dan menghasilkan susu untuk bayi baru lahir.

Alfalfa complex Shaklee yang saya amalkan mengandungi lebih daripada 300 nutrien dan mineral untuk menggalakkan kesihatan anda!

alfalfa complex

ALFALFA MERANGSANG PENGHASILAN SUSU IBU

  • Bertindak sebagai galaktagog semulajadi, iaitu bahan yang membantu menggalakkan dan mengekalkan bekalan susu ibu dengan merangsang serta meningkatkan tisu payudara dan bekalan susu.
  • Kaya dengan vitamin dan mineral termasuk zat besi, kalsium dan vitamin B yang penting untuk susu ibu yang lebih sihat bagi meningkatkan kesihatan bayi.
milk booster

ALFALFA JUGA MEMBANTU MEMBERSIH DAN MENYAHTOKSIN

  • Bertindak sebagai pembersih darah dan hati.
  • Menambah vitamin dan mineral sokongan dalam hati untuk fungsi yang optimum.

ALFALFA MEMBANTU KESAN PENGALKALIAN

  • Meneutralkan kesan keasidan dari diet yang tinggi lemak, tinggi protein.
  • Mengurangkan bau badan, bau mulut, kulit sensitif, ketidakcernaan dan kelesuan.

ALFALFA MEMBANTU MENGURANGKAN KERADANGAN

  • Menyekat penghasilan sitokin pro-keradangan.
  • Mengurangkan tindak balas keradangan3 badan seperti sakit sendi, sakit otot, penyakit kardiovaskular dan rintangan insulin.

ALFALFA MEMBANTU MENYOKONG KESIHATAN IMUN

  • Merangsang penghasilan sel darah putih.
  • Bertindak sebagai antioksidan untuk menangani tekanan oksidatif.

ALFALFA MEMBANTU PENCERNAAN

  • Bertindak sebagai prebiotik dan menggalakkan kesihatan pencernaan yang baik.
  • Mengandungi enzim pencernaan yang membantu untuk melegakan kembung dan gas berlebihan.

ALFALFA MEMBANTU MENGGALAKKAN KESIHATAN RAMBUT

  • Menangani penuaan kulit kepala dan menggalakkan pertumbuhan rambut.
  • Membekalkan nutrisi dan menambah baik edaran darah di kulit kepala untuk rambut yang lebih sihat.

Banyak khasiat yang kita akan dapat selain dari milk booster. Sebab itu saya memang sangat menyarankan untuk ibu-ibu cuba Alfalfa Shaklee ni. Selain daripada itu. sumber protein juga penting dalam membantu penyusuan.

Protein bertindak sebagai blok binaan sel, protein menyokong proses penyembuhan luka anda. Malah, ibu yang menyusukan bayi memerlukan protein dua kali lebih banyak berbanding ibu yang tidak menyusukan bayi. Saya mengambil Energising Soy Protein sebagai protein tambahan dalam pemakanan saya. Protein membantu untuk:

  • Memberikan tenaga berpanjangan.
  • Menyediakan badan anda untuk penghasilan dan pengekalan susu ibu.

Selain daripada itu, bagi mereka yang mengalami masalah susu drop, boleh cuba tip yang saya sendiri amalkan seperti di bawah untuk tingkatkan susu badan secara semula jadi.

Esp Shaklee

#1 Berikan susu badan sekerap mungkin, milk booster terbaik

Mungkin macam tak menjawab soalan, namun ada penjelasan di sebaliknya.

Hormon yang bertanggungjawab untuk menghasilkan susu badan akan terembes apabila puting susu dihisap oleh bayi dikenali sebagai fenomena “let-down”.

Konsepnya lebih kepada keseimbangan di antara permintaan dan bekalan susu.

Semakin kerap anda menyusukan anak, semakin banyaklah jumlah susu badan yang akan dihasilkan.

Menyusukan anak 8-12 kali sangat membantu untuk memastikan bekalan susu berada pada paras optimum.

#2 Pam susu semasa anak anda tidak menyusu

Jika anak anda tidak menyusu, penggunaan pam payudara boleh bantu mengekalkan jumlah susu badan yang optimum.

Anda boleh cuba tip milk booster terbaik di bawah:

  1. Pam payudara selepas sesi penyusuan badan bagi mengeluarkan lebihan susu.
  2. Jika anak anda terlepas waktu menyusu kerana tidur atau mereka tidak berasa lapar, pam susu anda pada waktu itu.
  3. Anda boleh pam susu badan ketika anak anda sedang minum susu dalam botol (sama ada susu badan yang telah dipam atau susu formula).

#3 Guna kedua-dua belah payudara, cara milk booster terbaik

Cara yang paling mudah adalah untuk mencatat atau menggunakan aplikasi telefon pintar bagi merekodkan payudara mana yang anda guna semasa sesi penyusuan lepas.

Jika bayi anda berhenti menghisap payudara dan mereka masih berjaga, cuba susukan dengan payudara sebelah.

Kalau mereka masih menghisap, boleh jadi susu pada sebelah payudara sudah tidak keluar.

Rangsangan untuk mengeluarkan susu boleh bantu ibu meningkatkan jumlah susu badan tanpa bantuan farmakologi.

Kajian juga telah membuktikan penggunan pam payudara terhadap kedua dua payudara boleh merangsang penghasilan susu.

#4Milk booster terbaik: Ambil makanan atau herba

Seperti yang telah saya bincangkan di atas, saya sendiri antara bukti result yang mendapat kesan pengamalan milk booster semulajadi bergabung dengan teknik penyusuan yang saya amalkan.Ini kerana terdapat bahan yang terbukti boleh mencapai objektif tersebut.

‘Galactagogue’ boleh merangsang penghasilan susu badan. Bahan aktif ini ada di dalam Alfalfa Complex Shaklee. Dan bila digabungkan dengan Energising Soy Protein, masalah susu drop saya di awal bersalin tiada lagi. Tidak ada isu Nuha menangis setiap malam. Malah berat badan Nuha pun naik cantik.

Baru-baru ini saya mendapat feedback dari salah seorang pelanggan kami yang grab promosi hebat untuk bulan ini.

testimoni set milk booster
testimoni milk booster

Ada berita baik, untuk anda ibu yang sedang menyusu mengalami masalah yang sama seperti saya.

Susu drop?

Anak menangis setiap malam?

Bayi jaundis?

Nak buat perahan stok susu yang banyak?

Saya nak berikan promosi hebat untuk anda semua.

shaklee labuan
RM 150 untuk 2 tong, FREE POS DAN FREE AHLI SELURUH MALAYSIA
shaklee usj
DAN TAMBAH ALFALFA RM 25 SAHAJA DAH DAPAT SET PENYUSUAN ASAS YANG LENGKAP

Jangan tunggu lagi. Promosi hebat ini akan tamat tempoh pada 28 Feb 2023. Jika anda ibu yang mempunyai masalah penyusuan, nak tambahkan susu badan untuk anak anda. Dan kalau boleh anak mudah kenyang apabila menyusu. Apa kata cuba milk booster yang saya amalkan ini.

Pembelian set ini hanya RM 175 sahaja! Berminat nak beli? Hubungi kami segera sebelum stok habis!

One thought on “Milk Booster Terbaik Untuk Ibu Menyusu Bantu Tambah Susu Badan

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?