Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Cara Untuk Cepat Kurus Bersama Set Kurus Shaklee

Cara Untuk Cepat Kurus Bersama Set Kurus Shaklee

Cara untuk cepat kurus, bagaimana caranya? Dah bermacam cara di buat sampai hampir putus asa. Penatlah macam ni. Baik tak payah makan. Ramai yang bagi feedback dengan set kurus Shaklee sangat berkesan?

Pertama sekali anda harus faham, kita nak kurus ini sebab apa? Kalau dah alang alang berazam nak turunkan berat badan, jangan kurus sahaja tetapi kena fit sekali. Beza tau kurus dan fit ni.

Masa mula – mula saya nak turunkan berat badan dulu, saya fokus untuk target capai kesihatan yang lebih optimum. Jadi bila target sihat, automatik kita mudah untuk turunkan berat badan sebenarnya.

Saya fokus untuk pastikan badan saya bebas dari penyakit tiga serangkai (seperti masalah darah tinggi, kolestrol, kencing manis) disebabkan faktor keturunan dan juga faktor umur ketika itu.

Analogi kurus vs sihat.

Anda kena faham analogi ini, orang yang berisi tapi sangat aktif jauh lebih sihat berbanding berbadan kecil tapi tidak aktif. Obesiti disebabkan oleh lemak yang berlebihan dalam badan.

Lemak itu jika berlebihan ia boleh wujud pada bahagian organ lain seperti lapisan bawah perut kebiasaannya, organ jantung, salur darah dan hati.Lemak juga terjadi akibat dari pemakanan yang kita ambil terutamanya gula.

Bila gula berlebihan kita ambil setiap hari, lama-lama akan tersimpan dan akhirnya membentuk lemak. Bila lemak dah selaputi pada bahagian organ pula, itulah yang akan tercetusnya pelbagai penyakit seperti kolestrol, darah tinggi, penyakit jantung dan bermacam lagi.

set kurus shaklee
BILA LEMAK ORGAN (VISCERAL FAT) TERLALU TINGGI DALAM BADAN
lemak berlebihan
YANG KUNING ITULAH LEMAK YANG DISELAPUTI PADA ORGAN KITA, BILA VISERAL FAT TINGGI SECARA TAK LANGSUNG DIA AKAN MENGURANGKAN FUNGSI PADA ORGAN TERSEBUT UNTUK BERKERJA

Orang yang tak aktif (antara contohnya banyak duduk atau baring), perokok selalunya memiliki lebih banyak lemak viseral berbanding orang yang aktif!

Stress juga menjadi faktor pembentukan lemak viseral di dalam tubuh.

Agak sukar menghilangkan lemak viseral berbanding lemak di bawah kulit disebabkan lemak viseral lebih kuat tertanam/menempel di dalam jaringan tubuh dan organ manusia.

Lemak viseral hanya dapat diukur secara tepat oleh mesin seperti Tanita dan sesetengah mesin scan yang ada di hospital atau klinik baru dapat lihat seberapa tebal lembaran lemak viseral yang menyelimuti/melapisi organ-organ tubuh.

Syukurlah Shaklee menyediakan mesin analisis badan yang boleh kita tahu kewujudan di mana lemak berlebihan pada badan manusia. Malah kita boleh tahu juga bacaan lemak viseral. Paling seronoknya kita boleh dapatkan scan analisis ini secara percuma!

Anda boleh hubungi saya terus jika berminat untuk tahu sejauh mana keterukan masalah berat badan anda.. InshaAllah dengan kepakaran saya sebagai bekas jururawat juga, memudahkan saya untuk terangkan kepada anda.

set kurus shaklee
PELANGGAN KAMI APABILA MEMBUAT BODY ANALISIS SCAN SECARA PERCUMA DI HQ SHAKLEE
body analisis
MELALUI SCAN ANALISIS INI ANDA BOLEH MENGETAHUI BAHAGIAN LEMAK YANG DIDAPATI DAN JUGA BACAAN VISERAL FAT

Jadi, seseorang yang kita nampak kurus dengan berat badan yang ideal/sihat, namun tidak mustahil juga kemungkinan masih memiliki lemak viseral ini di sekitar organ dalamannya. Lemak ini agak sukar dihilangkan sebenarnya.

Dengan ikhtiar cara bersenam bersama booster set kurus Shaklee ini boleh membantu memecahkan lemak secara perlahan-lahan ditambah lagi bila kita mengubah tabiat pemakanan rutin kita dan mengamalkan gaya hidup aktif.

Teknik Kurus Saya Bersama Set Kurus Shaklee!

Melalui pengamalan set kurus Shaklee di dalam program Hello New You Shaklee, bukan sahaja mampu menguruskan berat badan anda lebih sihat.

Malah anda pasti akan suka apabila anda mencapai bentuk tubuh sekurang kurangnya 30-40% seperti asal, membantu meningkatkan tenaga lebih hebat, menambah baik sistem pencernaan anda, mengembalikan keyakinan anda dan lebih fokus dan bersedia menghadapi apa sahaja cabaran.

set kurus shaklee

Bermula tahun lepas April 2022 sehingga sekarang, saya berjaya kurus bersama set kurus Shaklee. Sebanyak 7 Kg saya hilang. Alhamdulillah, walaupun penangan musim raya, bercuti, menghadiri majlis shaklee mahupun majlis keluarga, saya masih berjaya kawal berat badan saya malah semakin turun. Pelikkan?

Saya sangat konsisten mengambil set kurus Shaklee yang terdiri daripada cinch shake, omega guard, herbalax, lecithin seperti yang anda nampak pada rajah di bawah. Dan pada awalnya saya boostkan lagi dengan Vivix Shaklee untuk saya lebih agresif dalam proses menurunkan berat badan saya.

Set Kurus Shaklee

Gabungan set kurus ini sangat membantu untuk menyokong nutrisi dalam badan kita terutamanya apabila saya melakukan intermittent fasting di dalam proses menurunkan berat saya sendiri.

Anda boleh baca entry bagaimana dengan cara intermittent fasting boleh loss 7 Kg! Amazing kan. Bagaimana ia boleh memberikan kesan yang lebih cepat? Nak tahu kenapa?

#Produk Pertama Dalam Set Kurus Shaklee

Dalam set kurus Shaklee ada cinch shake. Cinch adalah protein Shaklee yang membantu di dalam pembakaran lemak dan membina otot yang lebih cekap.

Cinch Shake Shaklee

Di dalam cinch ia bertindak sebagai pengganti makanan yang mempunyai bahan aktif iaitu leusina.

  • Leusina membantu membakar lemak tanpa kesan yo-yo.
  • Leusina membantu membina dan mengekalkan otot tanpa lemak untuk berat badan yang lebih sihat dan badan yang langsing.
  • Merapatkan jurang nutrisi.

Selain itu protein cinch shake Shaklee juga mempunyai 20 jenis vitamin kalsium dan serat yang membantu

  • Mengawal selera makan, mengurangkan nafsu makan dan rasa lapar yang tidak teratur.
  • Sistem pertahanan semula jadi yang lebih kuat.

Cinch shake dalam set kurus shaklee adalah protein berasaskan tumbuhan semulajadi dari sumber soya yang membantu juga

  • Menggalakkan tahap glukosa darah yang stabil untuk mengekalkan tenaga sepanjang hari.
  • Membina kulit, rambut dan kuku yang sihat dan berseri.
  • Mengekalkan dan memulihkan sel-sel tubuh badan untuk kesihatan jangka panjang.

Protein shake Shaklee ini telah disokong dengan kepakaran sains dan nutrisi, yang mana pengambilan protein bersama senaman ia memberikan kesan yang lebih optimum berbanding hanya senaman sahaja. Pengambilan protein shake akan menampakkan kesan inch loss dan berat yang lebih berkesan!

#Produk Kedua Dalam Set Kurus Shaklee

Lecithin:

Set Kurus Shaklee
Lecithin Set Kurus Shaklee
  • Mempercepatkan proses pemecahan lemak.
  • Mencegah daripada pengumpulan lemak di dalam hati, dan menyingkirkan toksin daripada hati.

#Produk Ketiga Bantu Cuci Usus

set kurus shaklee
Herbalax Set Kurus Shaklee

Herbalax mempunyai bahan aktif seperti daun senna bertindak sebagai

  • Laksatif semula jadi untuk meningkatkan kekerapan pergerakan usus.
  • Membantu menyingkirkan toksin daripada badan.

#Produk Ke empat Omega 3

Omega Guard Set Kurus Shaklee

Omega guard shaklee mengandungi bahan aktif asid lemak Omega-3 yang membantu

  • Meningkatkan kadar metabolik dan mempercepatkan proses pembakaran lemak.
  • Meningkatkan kesensitifan insulin tubuh untuk mengawal selia simpanan lemak.

Produk Booster

Vivix Botanic Beverage Set Kurus Shaklee

Masa saya buat detoks 2-3 bulan awal tahun lepas, Vivix adalah salah satu booster minuman yang wajib saya amalkan setiap hari. Saya perasan selepas buat intermittent fasting bersama set kurus Shaklee dan vivix ianya sangat membantu diri saya dari craving makanan atau minuman manis. Sampai sekarang, jika saya nak minum atau makan makanan manis hanya jumlah yang sedikit saja. Malah kekadang itu ia tidak boleh masuk tekak langsung.

Dahulu saya minat juga mengunyah dessert seperti kek, coklat tapi sekarang jarang sekali. Ini juga juga memainkan peranan faktor utama kenapa jika bercuti mahupuan apa jua majlis saya hadiri, saya tetap masih boleh maintain fit kurus. Tidak seperti sebelumnya. Kini berat saya dah mencapai 57 Kg. Ramai yang menegur saya semasa majlis BLNC baru baru ini.

Set kurus shaklee

“Lamanya tak jumpa, wah dah kurus dan muda sekarang?” Itulah antara ayat yang saya terima semasa BLNC lepas.

Kenapa saya sarankan anda yang mempunyai masalah susah nak kurus, kena ambil booster jus Vivix ni dalam set kurus Shaklee anda?

Keistimewaan Shaklee

  • Campuran proprietari berasaskan anggur muscadine, salah satu buah yang paling jarang didapati dan paling kuat, digabungkan dengan campuran Rejuvetrol yang sedang dipatenkan iaitu campuran Ekstrak Knotweed Jepun, Ekstrak Lobak Ungu dan Ekstrak Eldeberi Eropah.
  • Gabungan bahan polifenol di atas juga meningkatkan kepekatan asid elagik dan elagitanin yang apabila digabungkan dengan polifenol lain menghasilkan kuasa antioksidan yang sangat hebat.

Tugas Vivix dalam set kurus Shaklee pula membantu di dalam mengurangkan keradangan dan proses pemecahan lemak seperti hati yang saya terangkan di atas. Ini akan melalui proses detoksifikasi bersama Vivix.

Polifenol yang terdapat di dalam Vivix membantu juga pengurangan kalori, dan seterusnya membantu anda menurunkan berat badan secara agresif dan lebih berkesan. Sebab itu, kalau anda dah cuba bermacam macam cara atau berat mudah naik, saya sangat menyarankan Vivix di tambah dalam set kurus Shaklee anda bagi mendapat kesan yang optimum bukan sahaja kurus malah fit dan sihat. Vivix juga membantu dalam meningkatkan metabolisma badan, jadi barulah hormon insulin terkawal serta berfungsi dengan baik.

Testimoni Set Kurus Shaklee

Bukan saya seorang sahaja yang berjaya kurus bersama set kurus Shaklee. Ramai juga yang sudah pun berjaya menurunkan berat badan melalui program intermittent fasting yang telah dijalankan sejak tahun lepas lagi.

testimoni set kurus shaklee
Testimoni Set Kurus Shaklee
Testimoni Set Kurus Shaklee 2
Testimoni Set Kurus Shaklee 3 dan 4
Nampak muda dan lebih sihat, bergambar bersama barisan umur 50 an yang sama sama mengamalkan set kurus shaklee sehingga sekarang

Terbukti, walaupun saya berdiri bersama sahabat kami yang berumur 50 an tetapi kami kekal muda dan lebih sihat. Ia sangat membantu diri saya lebih bertenaga, kekal cerdas walaupun sibuk dengan aktiviti harian. Yang pasti lemak berlebihan di tempat tertentu berjaya saya pecahkan. Baju yang saya pakai ini adalah baju 2019. Masa PKP tu, memang tak boleh muat dan sempit terutamanya bahagian perut dan peha. Tapi dengan usaha kecil ini secara konsisten bersama set kurus Shaklee dan Vivix, siapa sangka siap boleh pakai semula dengan puas hati.

Nak sihat kurus, pilihlah rangkaian set kurus Shaklee yang terbukti selamat dan berkesan. Nak lebih agresif turunkan berat sebelum Syawal boleh tambah Vivix untuk kesan yang lebih cepat seperti kami. Boleh baca link entry Set Kurus Shaklee Untuk Kurus Lebih Selamat bagi membantu anda lebih faham lagi.
Kalau anda berminat nak dapatkan produk Shaklee dan nak saya bantu anda capai berat yang ideal bagi kawasan Subang Jaya, USJ, Sunway dan Shah Alam, kami ada menyediakan servis penghantaran terus ke rumah anda. Bagi yang jauh kita tawarkan perkhidmatan pos secara percuma ke seluruh Malaysia!

Boleh terus hubungi saya 017- 6477837.

#blogmegashaklee

#shakleetriumph2023

#shakleethrive2023

5 thoughts on “Cara Untuk Cepat Kurus Bersama Set Kurus Shaklee

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?