Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Vitamin C Bukan Hanya Untuk Cantik Rupanya Ramai Terkejut Dengan Manfaatnya

Vitamin C Bukan Hanya Untuk Cantik Rupanya Ramai Terkejut Dengan Manfaatnya

Vitamin C kita tahu sangat sinonim dengan vitamin untuk cantik. Tapi tahukah anda vitamin c ini banyak manfaat yang kita dapat sebenarnya.

Ia adalah nutrien yang penting untuk kesihatan tubuh manusia. Selain membantu meningkatkan sistem imun. Memainkan peranan dalam membentuk kolagen yang membantu kulit terlihat lebih sihat dan cantik.

pengedar shaklee usj

Vitamin ini juga membantu tubuh menyerap zat besi dengan lebih baik serta melindungi sel-sel dari kerosakan akibat radikal bebas. Kekurangan vitamin ini boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan seperti gusi berdarah, keletihan yang berlebihan, serta kulit kering dan kusam.

Untuk memastikan kecukupan vitamin tersebut, disarankan untuk mengambil makanan yang kaya dengan vitamin C seperti buahan citrus, kiwi, strawberi, dan sayur-sayuran hijau.

Selain itu, supplemen vitamin C juga amat digalakkan pada anda yang tidak mengambil sayur dan buahan yang cukup setiap hari. Ini kerana untuk memenuhi keperluan harian tubuh.

Boleh baca juga entry ini untuk fungsi vitamin C yang boleh kita dapat secara terperinci lagi.

Testimoni Sendiri Vitamin C

Saya sendiri pengamal supplements sejak 2011 lagi. Asbab saya amalkan selepas berpantang anak pertama. Sebab saya tahu bila kita ambil vitamin ini ia lagi mempercepatkan proses penyembuhan luka.

Saya cukup jaga luka saya masa itu. Tak nak lah kena jangkitan dan duduk wad pula kan.

Tapi apa yang saya perasan selepas saya amalkan. Sebenarnya fokus untuk penyusuan dan luka pembedahan saja. Tapi siapa tahu kulit saya yang jerawat batu teruk selepas sebulan semakin pudar parutnya.

jerawat

Amazing sungguh. Boleh tengok perubahan gambar saya di atas dan di bawah. Saya sangat teruja sebab bertahun tahun saya mempunyai masalah kulit yang breakout tu. Dan saya juga ada resdung sikit. Setiap pagi bersin.

kesan vitamin c

Lepas amal vitamin C ni bersin pun kurang. Jadi jerawat pun dah tak berapa. Parut jerawat semakin pudar. Imun badan semakin kuat. Now bukan saya seorang saja yang amalkan. Anak-anak, suami dan seluruh ahli keluarga saya penggemar Sustain Release Vitamin C Shaklee.

Dah lebih 10 tahun saya amalkannya dan cukup berpuas hati. Paling penting selamat dan berkesan. Dah la sebotol tu ada 180 biji. Serius jimat dan boleh consume satu family makan.

vitamin c

Umur saya sekarang dah 41 tahun alhamdulillah bersyukur dengan kurniaan kesihatan yang diberikan dengan izin Allah. Bukan saya seorang yang dah rasa kesan Vitamin C ni malah ramai lagi.

Hubungi saya sekarang untuk dapatkan konsultasi kesihatan secara percuma.

Saya juga aktif berkongsi di media sosial yang lain, jemput klik dan link di bawah:

Facebook : Siti Aisah Mohd Ibrahim

Instagram: @sitiaisahmdibrahim

Tik Tok : sitiaisahmohdaibrahim

Beacon : https://beacons.ai/sitiaisah

#blogmegashaklee

#shakleethrive

#shakleetriumph

#pengedarshakleeusj

#pengedarshakleesubangjaya

2 thoughts on “Vitamin C Bukan Hanya Untuk Cantik Rupanya Ramai Terkejut Dengan Manfaatnya

Leave a Reply