Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

ISU KESIHATAN GLOBAL

Isu Kesihatan Global bermula dari kesihatan diri dan kesihatan keluarga

Hari ini bila bercakap tentang kesihatan, rata-rata bercakap tentang masalah isu kesihatan global.
Kita akan mula bercakap tentang statistik sedunia tentang pelbagai penyakit. Kita mula menyibukkan diri dengan isu kesihatan global tanpa menyedari bahawa yang paling penting ialah kita memperbetul kesihatan dari peringkat paling asas, iaitu peringkat diri sendiri dan keluarga.
Kerana bermula dari keluarga yang sihat akan membentuk sebuah komuniti yang sihat dan sejahtera, gabungan keluarga yang sihat menyumbang kepada kebaikan Isu Kesihatan Global
Mari kita baca satu kisah berkenaan circle of influence sebagai langkah bijak untuk memulakan perubahan positif dalam satu-satu perkara.
Suatu Senja Di tepi Sebuah Pantai….
Dari jauh kelihatan bayang-bayang seorang anak muda seolah-olah sedang menari-nari di tepi sebuah pantai disuatu senja yang hening..
Tak mampu menahan persoalan seorang lelaki separuh umur menghampiri beliau lalu bertanya apakah yang sedang beliau lakukan?
Anak muda: saya sedang cuma menyelamatkan tapak-tapak sulaiman yang terdampar disepanjang pantai ini.
Lelaki Musykil: Tetapi apalah sangat yang mampu kamu lakukan.. laut surut dan pantai ini terlalu panjang?
Anak Muda: (tidak berkata apa-apa) terus mengutip satu tapak sulaiman, undur kebelakang…dan berlari-lari kehadapan sambil mencampakkan tapak sulaiman itu sejauh-jauhnya ke laut..(kelihatan seperti menari-nari) sambil berkata kepada lelaki musykil…tapi pada yang satu tu berbeza !
Lelaki Musykil : Terkedu…dan termenung…oh! ye…(insaf), aku selalu memikirkan bagaimana untuk merubah dunia tapi tidak mampu berbuat apa-apa…
sedangkan anak muda ini mungkin tidak berfikir untuk mengubah dunia tetapi sedang melakukan sesuatu within his circle of influences yang pada akhirnya memberikan impak yang besar pada kehidupan dunia keseluruhannya..ie menyumbang kepada Isu Kesihatan Global.
Besarkan Bulatan Pengaruh
So…fikir-fikirkan lah apa yang kita juga mampu sumbangkan within our circle of influence (bulatan pengaruh)…
Dan adakah kita telah memberi sumbangankepada Isu Kesihatan Global.  Ianya bolih di lakukan melalui penjagaan kesihatan yang berada di dalam lingkungan pengaruh kita, iaitu mulakan dimulai dengan penjagaan kesihatan diri dan keluarga. apabila ini berterusan berlaku  bayangkan kesannya terhadap Isu Kesihatan Global.
————–

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. 
Sila hubungi saya Siti Aisah 017-647-7837
Facebooke page: aisah health collection
 Email : ct_ijn@yahoo.com
 ID :867656
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra!
 * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?