Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Ramadhan Bersama Set Puasa Shaklee

Ramadhan Bersama Set Puasa Shaklee

Ramadhan adalah bulan yang penuh berkat dan di mana kita memperbanyakkan amalan kebaikan dan ibadah. Selain itu, puasa juga merupakan satu daripada rukun Islam yang wajib dilaksanakan oleh umat Islam. Untuk membantu memastikan tubuh kita tetap sihat semasa menjalankan ibadah puasa, set puasa Shaklee dapat menjadi pilihan yang tepat.

Apakah produk Shaklee yang membantu puasa kita sepanjang Ramadhan?

Saya nak kongsikan kepada anda semua, set puasa Shaklee terdiri daripada beberapa produk yang membantu untuk memenuhi keperluan nutrisi harian kita. Antara produk yang terdapat dalam set puasa Shaklee anda boleh lihat dalam gambar rajah di bawah.

Esp Shaklee kekalkan tenaga sepanjang puasa.

esp set puasa shaklee

Antara produk yang wajib ada sepanjang berpuasa. Esp merupakan protein soya yang boleh membantu untuk menjaga tahap tenaga tubuh kita semasa berpuasa. Esp mempunyai glisemik indeks rendah dan sesuai juga pada mereka yang mempunyai bacaan gula tinggi dalam darah.

Cinch shake Shaklee

cinch shake set puasa shaklee

Cinch shake Shaklee pula antara protein yang dikhaskan untuk mereka yang cuba menurunkan berat badan. Kenapa cinch dimasukkan antara produk yang wajib di dalam set puasa?

Pernah tak anda rasa kalau berbuka nak makan bermacam jenis menu yang sedap-sedap. Kalau pergi ke bazaar Ramadhan, kalau boleh semua kita nak beli. Dan masa ini lah kita akan craving makanan atau minuman manis beraneka jenis.

Cinch sangat membantu pada mereka yang mempunyai masalah sedemikian. Cinch ni ibarat meal replacement, tinggi serat dan mempunyai bahan aktif leusine yang sangat membantu di dalam mengecilkan lemak yang berlebihan pada bahagian tertentu. Apabila kita kurus otot yang ada tidak akan menggelebeh.

Cinch juga adalah protein yang akan mengenyangkan dan membantu mengurangkan nafsu makan semasa berpuasa.

Performance drinks Shaklee

Performance drink dari Shaklee adalah minuman isotonik elektrolit khas bagi sihat yang sangat membantu mengekalkan hidrasi serta mengekalkan kandungan air dalam badan agar badan tidak cepat kehilangan air. Ia merupakan sebuah minuman yang lazat dan didatangkan dalam rasa oren dan lemon lime yang kurang gula dan bebas bikarbonat.

set puasa shaklee

Ada tambahan vitamin lain tak untuk saya kekal sihat sepanjang Ramadhan?

Selain itu, antara vitamin tambahan yang lain yang boleh membantu mengekalkan kesihatan badan sepanjang berpuasa ;

  1. B-Complex Shaklee – Menyediakan nutrisi yang penting untuk membantu tubuh kita dalam menghasilkan tenaga.
  2. Ostenutrix Shaklee – Menyediakan kalsium, magnesium dan vitamin D yang membantu menjaga kekuatan tulang dan gigi.
  3. Sustained Release Vita-C Plus Shaklee – Membantu dalam menambahkan imuniti tubuh kita dan menyediakan vitamin C secara berperingkat-peringkat.
  4. Omega Guard Shaklee – Sumber asid lemak omega-3 yang diperlukan untuk menjaga kesihatan jantung dan membantu mengurangkan keradangan dalam tubuh.

Dalam kesimpulannya, menjalankan ibadah puasa adalah suatu amalan yang sangat mulia dan setiap umat Islam wajib melaksanakannya. Namun, kita perlu memastikan tubuh kita mendapat nutrisi yang mencukupi untuk menjaga kesihatan tubuh kita.

Dengan menggunakan set puasa Shaklee, kita dapat memenuhi keperluan nutrisi harian kita dan menjaga kesihatan tubuh kita semasa berpuasa.

Saya juga aktif berkongsi di media sosial yang lain, jemput klik dan link di bawah:

Facebook : Siti Aisah Mohd Ibrahim

Instagram: @sitiaisahmdibrahim

Tik Tok : sitiaisahmohdaibrahim

Beacon : https://beacons.ai/sitiaisahmohdibrahim

#BlogMegaShaklee

#ShakleeThrive2023

#ShakleeTriumph2023

4 thoughts on “Ramadhan Bersama Set Puasa Shaklee

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?