Pengedar Shaklee Subang Jaya

Pengedar Shaklee Terbaik

Shaklee Labuan: Adakah anak anda mempunyai 500-700gm per day intake calcium dalam badan utk sehari?

Shaklee Labuan:  Adakah anak anda mempunyai 500-700gm per day intake calcium dalam badan utk sehari?


Tahukah anda Kekurangan Mikronutrient atau Kekurangan Zat Makanan di kalangan kanak kanak semakin menular berleluasa di Negara kita;Malaysia??


Kajian telah di buat di antara kelompok kanak kanak sekolah di kawasan Kuala Lumpur dan Petaling Jaya menunjukkan mereka mempunyai kelompak pelajar yang terbesar mengalami masalah kekurangan zat makanan seperti Kalsium. ADAKAH ANAK ANDA MENERIMA KALSIUM YANG MENCUKUPI SETIAP HARI?


Apakah yang dimaksudkan dengan MIKRONUTRIEN?

Berdasarkan kuantiti yang diperlukan oleh tubuh kita, nutrien dikategorikan dalam dua kelompok besar yaitu mikronutrien dan makronutrien. Mikronutrien adalah nutrien (zat gizi) yang diperlukan oleh tubuh sepanjang hidup dalam jumlah kecil untuk mengatur dan menyelenggarakan fungsi-fungsi fisiologis tubuh. Makronutrien adalah nutrien yang diperlukan dalam jumlah besar yaitu karbohidrat, protein dan lemak.
Oleh itu ,Mikronutrien terdiri dari empat kelompok nutrien yaitu:


1. Makromineral
2. Asam organik
3. Mineral Kelumit (trace mineral)
4. Vitamin

Makromineral
Makromineral adalah mineral yang dibutuhkan tubuh dalam jumlah relatif besar. Beberapa makromineral yang penting antara lain kalsium, klor, magnesium, fosfor, potassium (kalium), dan sulfur.

Asam Organik

Beberapa asam organik yang dipelukan tubuh dan dikategorikan mikronutrien antara lain asam asetat, asam sitrat, asam laktat, asam malat, kolin, dan taurin.

Unsur Kelumit (Trace Mineral)

Mineral kelumit adalah mineral yang diperlukan tubuh dalam jumlah yang umumnya kurang dari 100 milligram/hari, yang merupakan kebalikan dari makromineral yang diperlukan dalam jumlah besar.  Beberapa mineral yang termasuk mineral kelumit anatara lain boron, cobalt, kromium, tembaga, fluor, yodium, besi, mangan, molybdenum, selenium, dan seng.

Vitamin

Vitamin adalah mikronutrien yang penting bagi tubuh kita. Beberapa mikronutrien yang termasuk kelompok vitamin adalah vitamin A, vitamin B compleks (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9, B12), vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin K, dan karotenoid (alpha carotene, beta carotene, cryptoxanthin, lutein, lycopene, zeaxanthin).


Sumber:  http://infonutrisidankesehatan.blogspot.com/2014/02/apa-itu-mikronutrien.html#sthash.UjKFA95u.dpuf


adakah anak anda mempunyai 500-700gm per day intake calcium dalam badan utk sehari?


Oleh itu saya perkenalkan MEALSHAKE SHAKLEE yang mana boleh membantu anak anda daripada mengalami masalah kekurangan zat makanan dan sudah tentu ia mempunyai cukup nutrisi yang boleh menampung pertumbesaran kanak kanak tersebut.Boleh rujuk rajah di bawah yang mana:


1. Mealshake mengandungi asid folik, biotin, kalsium dan magnesium untuk membina tulang dan sel-sel badan dalam proses petumbesaran kanak-kanak.

2. Ia juga kaya dengan PROTEIN (tidak mengandungi laktosa) yang boleh membantu menyihatkan sel-sel dalam badan kanak-kanak serta membantu dalam pembinaan sel-sel organ, kuku dan darah.

3. Mealshake mengandungi vitamin A, CE dan Zinc serta selenium sebagai antioksidan yang boleh membantu menguatkan sistem immunisasi badan kanak-kanak dalam menentang jangkitan dan virus.

4. Mealshake mengandungi vitamin B complex yang lengkap serta zat besi untuk membentuk sel darah merah yang sihat.

5. Ia lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral serta Zat penting di mana kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh. Ia juga mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

6. Mealshake kaya dengan serat larut yang membantu menyingkirkan lemak berlebihan dari kolon dan perut.

7. Paling penting, mealshake tidak mengandungi sebarangPEWARNA ATAU GULA TIRUAN.


Jika anda risaukan kesihatan anak anda?
Pilihan tepat untuk berikan mealshake sebagai minuman breakfast ,sajian utama ataupun dijadikan sebagai sajian utama setiap hari.

Ibu Mana yang tak sayang kan anak kan? Tepuk dada tanya selera. Jika anda tak sanggup nak biarkan anak anda mengalami masalah gizi yang tidak seimbang, kurus, letih,tidak fokus dalam pembelajaran buat lah pilihan yang terbaik .

Penghantaran vitamin Shaklee seluruh Malaysia, China dan Indonesia. 
Sila hubungi saya: Siti Aisah 017-647-7837 
Facebooke page: aisah health collection 
Email : ct_ijn@yahoo.com 
 ID :867656 
 Salam sayang daripada mommy nuha dan bouchra! 
 * This product is not intended to diagnose, treat, cure or prevent any diseases

Leave a Reply

Open chat
Hai Boleh Saya Bantu?